Doctor checking brain testing result wit
ER DU I FIGHT, FLIGHT ELLER FREEZE?
GESTALTTERAPEUT MNGF
- ubalanse i det autonome nervesystemet

Ingvild bjerke høygaard

NGF logo transparent bakgrunn.gif
Erfaren gestaltterapeut
- med tilleggsbakgrunn i medisinske fag

Jeg jobber med personer som er utbrente og/eller stressa.

TIRED BUT WIRED

Jeg vet hvor utrolig slitsomt det er å leve med en tilstand av kronisk stress i kroppen. De som kommer til meg har det sånn. Jeg vet hvor tungt det er å føle seg sliten og "nede for telling" - og ikke bli bedre.

Jeg har også tidligere hatt det sånn selv - før jeg tok noen større grep i forhold til jobbsituasjonen - og deretter gradvis fikk den gode energien og søvnen tilbake.

Jeg vet hvordan du har det. Det er fryktelig frustrerende og veldig slitsomt å ha det sånn.

KONTOR PÅ KLINIKK PLUSS, SANDVIKA
Neurons cells close up.jpg

KRONISK I FIGHT/FLIGHT/FREEZE

Som gestaltterapeut er jeg spesielt interessert i det autonome nervesystemet (som består av det sympatiske og det parasympatiske nervesystemet) og hvordan både kroppen og hodet påvirkes av kronisk stress.

Les mer om det her.

Jeg ser hvordan de fleste som kommer til meg lever i en konstant fight-/flight- eller freeze-mobilisering i nervesystemet. Dette fører til utmattelse, søvnproblemer, uro, utbrenthet m.m.

Etter en stund fører kronisk aktivering til en uttømming av ressursene, og man befinner seg "nede for telling". Det kan være frustrerende at det kan ta tid å bli bedre. Man vil bare fungere igjen!

Med en medisinsk fagbakgrunn, er jeg svært opptatt av hvordan kronisk stress kan gi store plager, og hvor viktig det er å ta tak i dette. Tar du ikke tak i det, kan du risikere å gå skikkelig på veggen. Dessuten kan flere organsystemer i kroppen med tiden ta skade av kronisk stress.

Min faGlige bakgrunn

Terapeutisk og medisinsk utdanning:

  • Gestaltterapeut, Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, 2010-2014.

  • Medisin grunnstudium, Høyskolen Kristiania, underveis, 2019-d.d. God kunnskap innen nervesystemet og hormoner i forhold til stressrespons, samt hvordan stress påvirker flere av kroppens organsystemer.

Praksis:

  • Privat praksis som gestaltterapeut MNGF i Oslo og Bærum siden 2013. Erfaren gestaltterapeut. Lang erfaring med behandling innen stress og utbrenthet.

  • Godkjent gestaltterapeut hos Norsk Gestaltterapeut Forening, NGF.​

Øvrig utdanning og bakgrunn fra arbeidslivet:

  • Mastergrad i litteraturvitenskap, NTNU, 2007.

  • Journalist, Høgskolen i Oslo (nå OsloMet), 2003.

  • Karriereveileder i arbeids- og inkluderingsbransjen, 2015-2019.

  • Deskjournalist, magasinbransjen, bl.a. i magasinet Bedre Helse, 2008-2014.

  • Journalist innen helsekost, helse, ernæring og kosttilskudd og konsulent nettbutikk helsekost, 2019-d.d.

Cropped image of depressed man at the ps
ER DU I FIGHT, FLIGHT ELLER FREEZE?

Jeg støtter deg

Mange opplever det som en lettelse å gå til en terapeut som forstår hvordan de har det. Å få støtte og ikke lenger føle deg så alene om problemene. Dette er svært viktig når du sliter med disse plagene.

Jeg ønsker å hjelpe deg med å ta helsen og den gode energien tilbake. Derfor har jeg utviklet et spesialtilpasset behandlingsopplegg. Jeg kombinerer gestaltterapeutisk metode og avspenningsøvelser, med fysiologisk kunnskap om nervesystemet og kroppens stressreaksjoner.

Jeg holder til på Klinikk Pluss i Sandvika, like ved togstasjonen. Terapi over videosamtale fungerer erfaringsmessig også svært godt når du er utbrent.

Velkommen skal du være!

ER DU I FIGHT, FLIGHT ELLER FREEZE?
Lavender Field in the summer.jpg