top of page
Doctor checking brain testing result wit
ER DU I FIGHT, FLIGHT ELLER FREEZE?
GESTALTTERAPEUT MNGF
- ubalanse i det autonome nervesystemet

Ingvild bjerke høygaard

NGF logo transparent bakgrunn.gif
BOOK EN GRATIS 10 minutterS INNLEDENDE VURDERING PÅ TELEFON:
Behandlingsopplegg
ved utbrenthet og stress

Erfaren gestaltterapeut MNGF

Tilleggsbakgrunn i medisinske fag

Jeg jobber med personer som er utbrente og personer med stressrelaterte plager - som ønsker å få en hverdag de er mer fornøyd med.

Jeg ser i praksisen at mange som blir utbrente gjerne er svært ansvarsfulle personer, som er utpreget dyktige og talentfulle i det de driver med, som tar ansvar for mange rundt seg. De leverer på jobb og i privatlivet.

Så har du kommet til et punkt der det ikke går lenger. Du er sliten hele tiden, og/eller har mye nervøs energi i kroppen, slik at du ikke får sove, ikke får ladet opp. Hva nå?

Med en medisinsk fagbakgrunn, er jeg svært opptatt av hvordan kronisk stress kan gi store plager, og hvor viktig det er å ta tak i dette. Ellers kan du risikere å gå skikkelig på veggen. Dessuten kan flere organsystemer i kroppen med tiden ta skade av kronisk stress.

Som gestaltterapeut er jeg opptatt av at vi alle skaper våre egne liv - og at du fortjener å leve et liv der du stortrives og lever i tråd med deg selv.

Utbrenthet og stress kan være kroppens måte å signalisere - svært tydelig - at behovene dine ikke er dekket i livet ditt. Lever du egentlig det livet du vil leve?

bilde 4 beskåret og fargejustert1.jpg
Neurons cells close up.jpg

KRONISK I FIGHT/FLIGHT/FREEZE

Jeg ser hvordan de fleste som kommer til meg lever i en nærmest konstant fight-/flight- eller freeze-mobilisering i det autonome nervesystemet, og med et høyt nivå av stresshormoner i kroppen. Dette fører til utmattelse, uro, søvnproblemer, ulike kroppslige symptomer, tankekjør m.m.

Etter en stund fører kronisk aktivering av fight/flight til en uttømming av ressursene, og man kan bli utbrent.

Min faGlige bakgrunn

Terapeutisk og medisinsk bAKGRUNN:

  • Privat praksis som gestaltterapeut MNGF i Oslo og Bærum siden 2013. Lang erfaring med behandling innen stress og utbrenthet. Godkjent gestaltterapeut hos Norsk Gestaltterapeut Forening, NGF.​

  • Utdannet gestaltterapeut, Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, 2010-2014.

  • Medisin grunnstudium, Høyskolen Kristiania, 2019-2023.
    God kunnskap innen nervesystemet og hormoner i forhold til stressrespons, samt hvordan stress påvirker flere av kroppens organsystemer.

  • Grunnleggende ernæring, Høyskolen Kristiania, underveis, 2021-d.d.

Øvrig utdanning og bakgrunn:

  • Konsulent og journalist innen helsekost, helse og ernæring. Har tidligere jobbet mange år som deskjournalist i media, blant annet i magasinet Bedre Helse.

  • Har jobbet som karriereveileder i arbeids- og inkluderingsbransjen i flere år, blant annet med å utrede arbeidsevne i forhold til sykdom, samt med oppfølging av personer med nedsatt arbeidsevne i forhold til NAV, arbeidsgivere, leger og psykologer.

  • Utdannet journalist, Høgskolen i Oslo.

  • Mastergrad i litteraturvitenskap, NTNU.

Cropped image of depressed man at the ps
ER DU I FIGHT, FLIGHT ELLER FREEZE?

TIRED BUT WIRED

Jeg vet hvor utrolig slitsomt det er å leve med en tilstand av kronisk stress i kroppen, og føle seg sliten hele tiden. De som kommer til meg har det sånn.

Jeg har dessuten hatt det sånn selv - før jeg tok noen grep og gradvis fikk den gode søvnen og energien tilbake.

Jeg ønsker å støtte deg i prosessen din.

Jeg har utviklet et spesialtilpasset behandlings- og terapiopplegg ved utbrenthet og stressplager. Jeg kombinerer avspenningsøvelser, fysiologisk kunnskap om nervesystemet, hormoner og kroppens stressreaksjoner, med gestaltterapeutisk metode. Jeg vil gjerne støtte deg i å finne din vei videre.

Videosamtale er svært godt egnet når du er utbrent og/eller sliter med stressplager. Telefon er også et godt alternativ.

Velkommen skal du være!

ER DU I FIGHT, FLIGHT ELLER FREEZE?
Lavender Field in the summer.jpg
bottom of page